Organistendag 28 september 2024-Ermelo

Klavar-organisten aller windstreken, opgelet!
Op zaterdag 28 september organiseert de KVN een organistendag bij Content-Orgels in Ermelo.
We hebben dit in goed overleg afgesproken met Gert-Jan de Graaf, die in het verleden deze dag met regelmaat organiseerde.

Ook al ben je (nog) geen lid van de KVN, je bent toch welkom.Word je lid op die dag, dan betaal je € 17,50 lidmaatschapsgeld voor het 2e halfjaar 2024 en is deze dag alsnog gratis voor jou.
Niet-leden betalen voor deze dag € 10,- Euro.
Aan een stuk gratis orgelmuziek naar keuze wordt gewerkt.

Die dag is de bekende organist Harm Hoeve aanwezig voor een gastles/workshop en miniconcert. Er is volop gelegenheid om zelf te spelen en gebruikte en/of nieuwe bladmuziek te kopen. Voor de liefhebbers is er ook een rondleiding door het bedrijf van Content Orgels.
Er wordt voor een eenvoudige lunch gezorgd.
Nadere info volgt nog.

Opgave voor deze dag kan t/m 31 augustus a.s. bij : secretaris@klavarvereniging,nl

Zegt het voort!
Het KVN bestuur

Overzettersdag 9 november 2024-Nunspeet

Op zaterdag 9 november organiseert de KVN een "overzettersdag".
De locatie is in Nunspeet.
Tip : Na afloop een wandeling door het herfstbos, af te sluiten met een etentje - met wild? - in de omgeving!

Wat is dat, een overzettersdag?
Het is een dag om de basisprincipes te leren, hoe je bladmuziek vanuit Standaard Muzieknotatie ofwel het "notenschrift" naar Klavar-muziekschrift kunt vertalen.
Daarvoor gebruiken we een scanprogramma en het programma KlavarScript.

's Morgens worden er presentaties gegeven met verschillende scanprogramma's.
's Middags ga je ook zelf aan de slag met een demo-scanprogramma naar keuze en KlavarScript.

Ook al ben je (nog) geen lid van de KVN, je bent toch welkom.
Word je lid op die dag, dan betaal je € 12,50 lidmaatschapsgeld voor het 4e kwartaal 2024 en is deze dag alsnog gratis voor je.
Niet-leden betalen voor deze dag € 10,- Euro.

Deel dit bericht en blijf ons volgen! Meer info komt eraan.

musescore scherm

ALV EN MUZIEKDAG 2022

We kunnen terugzien op een geslaagde ALV+Muziekmiddag op een mooie locatie : de Aker in Putten.
's Morgens de Ledenvergadering met wisselingen in het bestuur.
's Middags enkele presentaties voor orgel en piano. Daarna een afsluitend concert door een aantal leden.

Hiernaast kun je een video-impressie bekijken van het middagprogramma.  Daaronder kun je een prachtige video bekijken  met uitleg over het harmonium.  Deze video was onderdeel van de presentatie van Gerard Zwart. Je kunt hier alles nog eens rustig bekijken.

Graag tot een volgende keer.

Goed nieuws voor de toekomst van Klavar!

Sinds 16 september 2020 staat de complete vernieuwde pianocursus Speelplezier van de Stichting Klavarskribo gratis online. Het gaat om in totaal 78 lessen.

Zie https://www.klavarskribo.eu/nl/gratis-lessen

Het bestuur en een aantal leden van de KVN hebben hier in overleg met de Stichting de laatste anderhalf jaar heel hard aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn.
Aan de lessen zijn nu ook QR-codes en links toegevoegd, waarmee audiobestanden van de oefeningen beluisterd kunnen worden.

In de toekomst zullen video-bestanden volgen. We raden iedereen aan om deze cursus onder deskundige leiding van een pianodocent te volgen.
Daarom is nu alle bladmuziek niet alleen in Klavar-muziekschrift maar ook in het traditionele notenschrift beschikbaar op genoemde site. Mocht er geen docent beschikbaar zijn, dan kunnen de apart beschikbare les-instructieboekjes gevolgd worden.

Download hier de complete vernieuwde Engelstalige editie van de cursus "Piano speelplezier". Mailt u deze link aan zoveel mogelijk belangstellenden in het buitenland:

We hopen, dat jong en oud met deze cursus veel speelplezier zullen beleven aan deze gedegen pianocursus. Graag dit bericht delen met belangstellenden. Reacties zijn hier zeer welkom.

nieuwe lessen

.