Carlo van den Beld

Carlovanden Beld
Ik geef piano- keyboard- en (kerk)orgellessen aan kinderen, volwassenen en ouderen, zowel beginners als (ver-)gevorderden. Er is aandacht voor klassieke muziek maar ook voor moderne muziekstijlen, afhankelijk van de interesse van de leerling. Tevens bied ik de mogelijkheid voor leerlingen die dat willen om gebruik te maken van Klavar.

Opleiding en ervaring:
Ik heb aan het conservatorium de opleiding Docerend Musicus met succes afgerond en geef inmiddels ruim 30 jaar muzieklessen, daarnaast ben ik al ruim 40 jaar organist en koordirigent.

Regio:
de lessen vinden plaat in mijn lesstudio in Lonneker, centraal gelegen in Twente in de driehoek Enschede, Oldenzaal, Hengelo. De aanreistijd vanuit deze plaatsen ligt tussen de 5 en 20 minuten.

Contactgegevens:
Adres: Levinkskamp 5, 7524 BB Enschede
telefoon: 06-24603580 (tevens Whatsapp )
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.klavierschool.nl
 

Willem Harold Boog

Willem Harold Boog


1. Kerkorgel
Internationaal concertorganist, kerkmusicus, ruime ervaring.
Lessen (ook in klavar) van beginners tot gevorderden. Workshops en masterclass. Stijl: 'Van Jan Zwart tot Vierne en van Sweelinck tot Reger', improvisatie, Hollandse Koraalkunst, harmonieleer en koraal harmonisatie.Maar ook 'leren studeren', techniek van het orgelspel en solfège.

2. Piano, klavecimbel en zang
De privélessen worden gegeven in de Nijkerk (studio), de Zeister Oosterkerk (hoofdorgel en vleugel) en Langbroek (kerk). Daarnaast ook in Harderwijk (Grote Kerk) via Cultuurkust.

Opleiding en ervaring:
C.V. Willem Harold Boog (1964) studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar (afgestudeerd orgel bij Jos van der Kooy in 1991 en kerkmuziek in 1992). Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar (tot 1996) privéles bij Willem Hendrik Zwart. Hij was deelnemer van een internationaal interpretatiecursus (1989) door Christoph Schoener (BRD.) van Bach- en Mendelssohn- werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij Istvan Baróti, organist van de Dom van Esztergom (Hongarije) werken van Liszt, Widor en Franck. Sinds 1989 is Willem Harold Boog werkzaam als kerkmusicus van de Oosterkerk in Zeist (zilveren draaginsigne voor zijn 25 jarig jubileum). In 2016 werd hij benoemd tot stadsorganist van Zeist, gevolgd in 2017 door de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast organist is hij actief als koordirigent, verzorgt 'orgelworkshops' en is ambassadeur van de Leprazending.

Regio:
Hij is als docent kerkorgel verbonden aan het KunstenHuis Zeist en aan Cultuurkust Harderwijk. Ook is hij privédocent orgel, piano, klavecimbel, zang en solfège.

Contactgegevens:
website: www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nl
 

Jacqueline Dekker

Jacqueline DekkerPianoles: klassieke en lichte muziek, pianodocente Klavar/ traditioneel schrift
In de muziekstudio werk ik met jong en oud op een creatieve en eigenzinnige manier. Voor elke leerling een eigen lesaanpak. Daar waar je talent ligt gaan we verder ontwikkelen en uitbreiden. Voor de een is dat meer klassieke en voor de ander is dan meer lichte muziek (pop, rock, blues, improvisatie). Vanaf de eerste les werken we al met improvisaties, waardoor je vanaf het begin motorische vaardigheden traint. Hiermee ontwikkel je ook je gehoor, ritmegevoel, muzikaliteit en creativiteit. Daarnaast werk ik met een klassieke methode om noten te lezen.

Opleiding en ervaring:
Conservatorium Amsterdam en Utrecht
Muziekpraktijk in Nijmegen en aan de muziekschool Fulco Muziekonderwijs te IJsselstein

Regio:
te Nijmegen en te IJsselstein (alleen les in de muziekstudio).

Contactgegevens:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: https://www.fulcomuziekonderwijs.nl/docenten/jacqueline-dekker/
YouTube: YouTube - Zang en Pianostudio Jacqueline Dekker

telefoon: 06 44 20 66 90
 

Johan den Hoedt

Johan den Hoedt


Ik geef (klassiek) orgel- en pianolessen aan zowel beginnende als gevorderde leerlingen. Ook zijn alle leeftijdscattegorieën welkom. Ik probeer zoveel mogelijk aansluiting te zoeken bij de mogelijkheden en voorkeuren van de leerling, maar probeer daarbij wel steeds te verbreden. Technische ontwikkeling is belangrijk, maar muzikale ontwikkeling en plezier is net zo belangrijk.

Opleiding en ervaring:
Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt, als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren. Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en de Maranathakerk te Werkendam. Johan geeft orgel- en pianolessen. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van verschillende koren.

Regio: Ik ben organist in "de Wijnstok" te Dordrecht; maar in overleg zijn in de regio ook lessen bij u thuis mogelijk.

Contactgegevens:
Adres: Schaperstraat 72, 3317 LR, Dordrecht
Telefoon: 0620886256
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: johandenhoedt-musicus.nl
 

H.W. Hoeksema (Henk)

Henk Hoeksema
Ik geef les voor orgel met twee klavieren en pedaal en piano.in een zeer breed scala.

Opleiding en ervaring:
In 1982 tot 1986 heb ik de opleiding voor kerkmuziek gevolg in Doesburg bij diverse docenten. Na het slagen voor het examen heb ik de bevoegdheid Niveau III verkregen. Ik heb 66 jaar begeleiding ven de gemeentezang gedaan in Protestantse kerken in Nederland. Na 60 jaar ben ik in 2012 onderscheiden met Goud met Briljant daarvoor.

Regio:
Mijn werkgebied is de regio Zwolle met een straal van enkele 10-tallen kilometers. Ik kan zowel bij mij thuis als op een ander adres les geven.

Contactgegevens:
Adres: Zernikekaan 4 8024ZZ Zwolle
telefoon: 0620966350
 

Chiel Jan van Hofwegen

cjvhofwegen


Les
Ik geef orgel- en pianoles aan zowel beginnende als gevorderde leerlingen in alle leeftijdscategorieën. Bij beginnende leerlingen werk ik met een methode. Als deze eenmaal is doorlopen en de basis is goed gelegd, dan heeft de leerling ook de vrijheid om zelf muziek te kiezen. Naast het bestuderen van orgel- en pianoliteratuur vind ik improviseren ook een belangrijk onderdeel van de les. Qua stijl heb ik een brede aanpak. Van diverse klassieke stijlen tot lichte muziek, jazz, gospel, worship, etc. En inmiddels heb ik ook een aantal klavarleerlingen onder mijn hoede. Hoewel ik bij beginnende leerlingen na een auditieve periode start met het notenschrift, heeft het klavarschrift naar mijn mening zeker bestaansrecht! Of je nu van noten of klavar speelt, het gaat er uiteindelijk om dat je mooi en goed muziek maakt!

Opleiding en ervaring:
Ik heb hoofdvak orgel (bachelor en master) en bijvak piano gestudeerd aan het Kon. Conservatorium in Den Haag. Mijn masterstudie was een specialisatie in eigentijdse orgelimprovisatie. Daarnaast heb ik de PABO afgerond aan de INHOLLAND-hogeschool te Rotterdam. Tevens heb ik aan Codarts in Rotterdam de studie Schoolmuziek afgerond.
Aan het Kon. Conservatorium heb ik twee jaar hoofdvak muziektheorie gestudeerd, maar deze studie heb ik niet afgemaakt.

Sinds mijn 15e geef ik privéles. Eenmaal student aan het conservatorium heb ik deze praktijk uitgebreid en is het geven van privéles in meer of mindere mate een onderdeel geweest van mijn bestaan als muzikant. Sinds 2007 is mijn praktijk officieel ook een onderneming en is deze inmiddels uitgegroeid tot een fulltime praktijk met ruim 100 leerlingen.

Regio:
De lessen vinden allemaal plaats in mijn eigen studio te Alblasserdam. Voor de pianolessen heb ik een prachtige Yamahavleugel (C3, bouwjaar 2000) tot mijn beschikking. De orgellessen worden gegeven op een Hauptwerk-orgel.

Contactgegevens:
Zie www.chieljanvanhofwegen.nl
 

Marcel van de Ketterij

Marcel van de Ketterij
Kerkorgel.

Opleiding en ervaring: Conservatorium Uitvoerend Musicus Orgel (1991)

Regio: Geeft les in de Eben- Haëzerkerk te Apeldoorn (Steendam 1997) of in zijn eigen lesruimte.

Contactgegevens:
Marcel van de Ketterij
tel: 055-3601589
7325 VV APELDOORN
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Gerrit Ordelman

Gerrit Ordelman


Ik geef les met Folk Dean, daarna stukjes Bach, 8 kleine preludiums& fuga’s, etc. Leerlingen mogen ook eigen muziek aandragen, mits het inhoudelijk goede muziek is.
Ik geef vooral (kerk) orgelles, andere instrumenten wil ik op verzoek overwegen.

Opleiding en ervaring:
Ik heb geen diploma’s, ben geheel autodidact, en ben inmiddels ruim 25 organist in de Gereformeerde Gemeente van Doetinchem, waar ik speel op een prachtig Mense Ruiter orgel.
Zelf houd ik erg van Franse muziek zoals de koralen van C. Franck, maar ook heb ik veel muziek van Dick Sanderman en Sietze de Vries.

Regio:
Ik woon in Zelhem. Lesgeven kan bij mij thuis, maar ook op het kerkorgel van onze kerk in Doetinchem.

Contactgegevens:
Gerrit Ordelman
Ardinckhoek 26
7021 EZ Zelhem
06-1292 5423
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Klaas Schraa

nophotoIk geef pianoles aan nieuwe Klavar leerlingen en oudere Klavarpianisten die het spelen weer op willen pakken. Ik ben gespecialiseerd in muziek van voor 1800. Ik geef clavecimbelles aan beginnende clavecinisten.

Opleiding, ervaring:
Ik beschik over de diploma's Voorbereidende, Lagere en Middelbare graad van de KVN. Ik heb vele jaren ervaring in zowel solospel, begeleiding van ensembles op clavecimbel en podiumervaring daarmee. Ik heb ruime ervaring met het coachen van ensembles.

Regio:
Ik geef uitsluitend les bij mij thuis. en coaching ter plekke.

Contactgegevens:
Klaas Schraa
De Lairessestraat 80 Huis.
1071 PH Amsterdam
telefoon: 06-51 36 06 89
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Frank Wiebenga

Frank Wiebenga
Mijn naam is Frank Wiebenga.
Ik heb in 1981 een klavecimbel-studie afgerond aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam en later met goed gevolg staatsexamen piano gedaan. Ik geef al heel lang pianoles in alle genres en heb ook een paar klavar leerlingen gehad.
Zie verder mijn website: https://www.mafpiano.nl/pianoles.htm
Ik geef les in mijn studio in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Ik geef geen les aan huis.
U kunt mij per mail bereiken, mijn email vindt u op mijn website.
 

Hans van Haeften

Frank Wiebenga
Ik geef les op piano en orgel, voor beginners en gevorderden. Je kunt bij mij alle stijlen leren: klassiek, modern klassiek, pop en jazz. Lessen geef ik bij mij thuis in Amersfoort en in een kerk in Leusden. Op mijn les leer je niet alleen maar muziek maken, maar ook hoe de muziek in elkaar zit en hoe je thuis het beste kunt oefenen. Daarvoor leren we natuurlijk muziek lezen en improviseren we veel. Gevorderde leerlingen die zijn grootgebracht met Klavar kan ik verder begeleiden in hun muzikale ontdekkingsreis.
Leslocaties: in Amersfoort Nieuwland en Leusden
Contactgegevens: https://hansvanhaeften.com/muziekles/
 
Bent u ook docent of gevorderde amateur en bent u bereid om ook met het Klavar-muziekschrift les te geven? Dan kunnen uw gegevens hier binnenkort ook staan.
Neem contact met ons!
     .